Kalevalainen jäsenkorjaus

Suomen ikioma perinnehoito 

 

 Jäsenkorjaus on suomalaissyntyinen, tieteellisesti tutkittu, määrämuotoinen, perinteeseen tukeutuva, käsillä tehtävä, kudoksia kunnioittava, kiputilojen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitomuoto. Koko keholle tehtynä hoito parantaa liikkuvuutta, vaikuttaa lihaksia ja kalvorakenteita rentouttavasti, elvyttäen samalla erilaisten kudosten ja aineenvaihduntajärjestelmien sekä hermojen toimintaa. Jäsenkorjaus voi myös ennaltaehkäistä monia vaivoja, sekä auttaa kuntoutumisessa. 

 Jäsenkorjaus on suomalaisten ikioma perinnehoito, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa kansanperinteessä. Alun perin perheissä ja suvuissa kulkenutta hoitomuotoa opetettiin mestari-kisälli-periaatteella perheen ja suvun piirissä. Nykyään jäsenkorjauskoulutusta tarjoavat useat tarkoitukseen perustetut säätiöt ja jäsenkorjausta sadat koulutetut jäsenkorjaajat. 

Kalevalainen Jäsenkorjaus on saanut nimensä suuntauksen Grand Old Maniksi kutsutun Olavi Mäkelän mieltymyksistä lukea anatomiaa ja Kalevalaa rinnakkain. Jäsenkorjauksen muita koulutushaaroja ovat Perinteinen Jäsenkorjaus ja Kaustislainen Jäsenkorjaus. Hoidettavan näkökulmasta Kalevalaisen ja Perinteisen Jäsenkorjauksen eroavaisuudet ovat melko nimelliset ja erovaisuudet eri hoitajien välillä johtuvat ennemmin hoitajan persoonallisesta tyylistä harjoittaa ammattiaan, kuin mistään muusta.

 

Lue lisää Jäsenkorjauksesta hoitomuotona kohdasta Jäsenkorjaus.