Auringonsalon Blogi

Yhteistyössä on voimaa!

tiistai 13.10.2020

Tervehdys arvoisa lukija,

Nimeni on Pasi Tuike ja lupasin kirjoittaa lyhyesti tarinani luettavaksi. Ja syy miksi kirjoitan tänne, on paras juttu yrittäjien välillä nimeltään yhteistyö. Ja heti alkuun sanon sen kiitoksen Auringonsalolle. Kiitos mahdollisuudesta ja yhteistyöstä!

Olen toiminut pienyrittäjänä jo vuodesta 2010. Leipätyöni on koko tuon ajan ollut julkisen sektorin turvallisuustehtävissä, mutta koska aikaa on ollut, olen saanut tehdä sitä mistä kaikkein eniten nautin: liikkua luonnossa ja tarkemmin sanottuna merellä. Meri on minun temppelini, jossa maailman murheet unohtuvat.

Meri on antanut myös elantoa. Vuonna 2015 suoritin kalastusoppaan ammattitutkinnon ja aloin järjestää opastettuja kalastusretkiä Saaristomerelle, Kemiönsaaren lähivesille. Olen saanut nähdä kalastuksen tuoman jännityksen ja riemun kymmeniä kertoja hyvin läheltä ja edelleen nautin siitä. Tilanteita ja saaliita on tallennettu kuviksi ja videoiksi, josta sain viimeisimmän ideani. Halusin opiskella kuva- ja videotuotantoa enemmänkin ja päätin hakea kouluun.

Turun Ammatti-Instituutti valitsi minut Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto –linjalle, jossa saan toteuttaa itseäni ja tehdä haaveistani totta. Tulla paremmaksi valo- ja videokuvaajaksi. Lisäksi piirtäminen on aina ollut lähellä sydäntä, joten erilaiset logosuunnittelut ovat tulleet myös osaksi arkipäivää ja niitä on jo suunniteltu useita erilaisille toimijoille ja yrityksille.

Selkeä tavoitteeni on kuitenkin kuvaamisessa, kuvanmuokkaamisessa ja videoeditoinnissa. Kehitystä tapahtuu ja on jo tapahtunut. On ollut todella upeaa nähdä oma kädenjälki mainoksissa, yrityksen logoissa ja videoissa. Ja mikä parasta, vain taivas rajana, kun antaa mielikuvituksen tehdä töitään aina seuraavan projektin kohdalla.

Mutta vielä kerran se tärkein, Kiitos Auringonsalo! Mahdollisuus näyttää valokuviani Auringonsalon tiloissa tuli puheeksi, kun Anun kanssa pienyrittäjien asioista puhuttiin. Anua lainatakseni, yhteistyössä on voimaa! Suunnitteilla on muutakin, mutta niistä mahdollisesti myöhemmin…

Jos tarvitset valo- tai videokuvasta, videoeditointia tai logon suunnittelua, niin rohkeasti vain yhteyttä. Yhdessä saadaan varmasti aikaiseksi kaikkia miellyttävä lopputulos.

Yritykseni nettisivuilla voit vierailla linkeistä https://www.naturalbornfishers.com/ ja https://www.pasituike.com/

 

Iloista syksyä!

Pasi Tuike

Kalastusopas (at) ja media-alan opiskelija

Tervetuloa voimaan hyvin

perjantai 31.07.2020

Tästä se sitten lähtee! Auringonsalon uusi aikakausi. Uudet kotisivut, uusia tekijöitä, uusia tuulia ja ennen kaikkea paljon uutta, hyvää energiaa! Mutta ennenkuin lähdetään hyväntuulisen puhurin lailla eteenpäin, voisi olla hyvä kerrata, mistä tähän on tultu.

Muutama vuosi sitten ystäväni Anu sai mielestään hyvän idean; perustaa paikka missä luovat yrittäjät voisivat työstää innovatiivisia uusia ideoitaan. Niinpä vuonna 2017 hän avasi toimistohotellin nimeltä Auringonsalo. Alunperin Anu halusi logoon jotain aurinkoon ja kasvuun liittyvää, ja sloganiksi ”Tilaa suurille unelmille”. Logosta jäi kuitenkin se aurinko pois ja sloganiksi tuli asiantuntijoiden neuvosta ”Tilaa hyvinvoinnille”. No, ainakin se kasvuun viittaava kasvi jäi.

Alkuperäinen ajatus oli tarjota hyvinvointia edistävää työtilaa toimistotyöntekijöille. Anu odotti vuokralaisiksi ihmisiä jotka halusivat elää unelmaansa ja edistää omaa hyvinvointiaan paremman, viihtyisämmän työtilan avulla. Mutta kun jo yrityksen nimessä lukee ”Tilaa hyvinvoinnille” olisi kai alun alkaen pitänyt arvata, että paikka houkuttelee nimenomaan hyvinvointialojen yrittäjiä. Pikkuhiljaa tänne alkoi kerääntyä ihmisiä, jotka, kuten minä, halusivatkin omansa ohella edistää myös muiden hyvinvointia.

Itse tapasin Anun ensi kertaa pari vuotta sitten, kun ystäväni Emilia halusi tulla Auringonsaloon katsomaan työtilaa ja pyysi minut mukaansa antamaan paikasta toisen mielipiteen. Lähtiessämme sanoin Emilialle, että hänen pitäisi ehdottomasti perustaa vastaanottonsa tänne, jo ihan vain siksi, että minä pääsisin tänne käymään uudestaan. Ajatus paikasta, jossa eri hyvinvointialojen yrittäjät tarjoavat toisiaan tukevia hoitomuotoja ihmisten avuksi, tuntui melkein liian hyvältä ollakseen totta. Ja ilmapiiriin ihastuin välittömästi.

Kun tapasimme Anun kanssa jälleen tämän vuoden tammikuussa, hän ei itse vielä oikein nähnyt metsää puilta. Ajatus toimistohotellista oli vielä tiellä. Yhdessä huomasimme kuitenkin pian, että käsissämme on jotain paljon toimistohotellia merkittävämpää ja yhtäkkiä asiat alkoivat loksahdella paikoilleen.

Nyt, kun heinäkuu jo lähenee loppuaan, tämän lievästi sanottuna poikkeuksellisen kevään jälkeen, uusi nettisivusto, jonka alun perin piti valmistua jo huhtikuussa, on vihdoin valmis. Tähän sopisi kai sellainen itkunauruhymiö. Tai sanonta ”Elämä on,” sillä näinhän suunnitelmille yleensä käy. Ne muuttuvat matkan varrella, tai eivät toteudu. Tai joskus elämältä saa jotain mitä ei ollut osannut edes kuvitella, saati suunnitella. Päädyinhän itsekin tänne alun perin kaverin mukana, ihan vahingossa. Vaikka kuulemma, universumissa ei ole vahinkoja (toinen itkunauruhymiö Kung Fu Panda vertauksesta). Sen lisäksi että elämä on, sillä on taipumus jatkua, myös täällä Auringonsalossa. Muun maailman hälistessä ympärillä olemme tehneet hiljaista työtä uuden alun eteen, ja nettisivujen uudistuksen myötä tulimme uudistaneeksi Auringonsalon koko palvelurakenteen.

Kuluneet vuodet ovat olleet Auringonsalolle kasvun aikaa, opiskelua ja uusien asioiden kokeilua, joiden myötä Auringonsalosta on muodostunut oikea hyvinvointitalo. Olemme enemmän kuin joukko yksityisiä yrittäjiä yhteisen katon alla. Olemme yhteisö, joka jakaa yhteisen näkemyksen ihmisen hyvinvoinnista kokonaisuutena. Tuemme toinen toisiamme voidaksemme paremmin auttaa kaikkia, jotka astuvat ovistamme sisään. Seuraavana yhteisenä tavoitteenamme on vahvistaa tapaamme huolehtia hyvinvoinnista, lisäämällä perinteisten levon, ravinnon ja liikunnan lisäksi samalle viivalle myös henkisen hyvinvoinnin ja tarjoamalla palveluja sen tueksi. Tähtäämme perustavanlaatuiseen, kokonaisvaltaisen hyvinvointiin, ja uskomme että se on saavutettavissa. Siksi muutimme myös Auringonsalon tutun sloganin "Tilaa hyvinvoinnille" paremmin nykytilannetta vastaavaksi;

 

Tervetuloa voimaan hyvin

 

Irina Aihos

Avun Satakielen vastaava sairaanhoitaja