Äänimaljahoidot

Äänimaljarentoutuksessa, eli sointukylvyssä, harmonisten äänten soinnut syvärentouttavat sekä kehon että mielen. Äänimaljarentoutuksessa maljoja ja kongeja soitetaan tilassa ja rentoutujat makaavat omalla alustallaan, viltin alla lämpimässä. Äänimaljahoidossa soitetaan maljoja sekä tilassa, kehon lähettyvillä eri puolilla kehoa että kehon päällä vatsan puolella ja selän puolella. Hoidettava makaa
hoitoalustalla vaatteet päällä ja viltti tai kevyt peite lämmikkeenä. Äänimaljahoidossa kehon päälle asetettuja maljoja napautetaan kevyesti huopaisella malletilla, jolloin maljasta lähtevä ääni värähtelee sekä keholla että ilmassa. Ääni värähtelee kehomme lihaksissa, luustossa ja soluissa, värähtely voi tuntua läpi kehon päästä varpaisiin. Samalla äänivärähtelyt laskevat aivojemme sähkökäyrää lähes unen rajamaille.
Moni nukahtaakin rentoutuksen tai äänimaljahoidon aikana. Äänimaljarentoutus laskee verenpainetta ja sydämensykettä ja hengitys syvenee, jolloin rentoutumisen tunne lisääntyy kehossa ja mieli ja ajatukset rauhoittuvat. Rentoutusta on mahdollista saada yksilöllisesti tai erilaisille ja erikokoisille ryhmille.

Äänimaljahoidoilla on todettu olevan vaikutusta unenlaatuun, unettomuuteen ja myös yleiseen vireystilaan. Maljojen värähtelyillä pystytään myös helpottamaan kehon kiputiloja ja lihasjännityksiä. Äänimaljahoitoa voidaan yhdistää myös esimerkiksi rentouttavaan hierontaan. Äänimaljarentoutuksella ja -hoidoilla voidaan helpottaa stressitiloja, auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan, lisäämään kehon vireystilaa. Äänimaljarentoutuksessa riittää, että annat itsellesi ajan rauhoittua arjen kiireittn keskellä ja annat maljojen tehdä tehtävänsä. Jokainen rentoutus tai hoitohetki on ainutlaatuinen ja erilainen.