Mesolankahoidot

Mesolankahoitoja on käytetty ihon ikääntymismuutosten hoitoon jo vuosikymmenien ajan. Mesolankahoidon avulla ihoa voidaan elvyttää, heleyttää ja kiinteyttää.

Kun ikää tulee lisää, alkaa huomaamaan ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä kasvoilla. Ikääntymisen merkkejä ovat esimerkiksi juonteet, ihon veltostuminen, ihon kimmoisuuden katoaminen, kyynelurat ja ilmejuonteet silmien ympärillä, ”hamsteripussit” leuassa sekä väsähtänyt yleisilme. Ikääntymismuutokset iholla ovat normaaleja, ja ne johtuvat kollageenituotannon vähenemisestä. Joskus ikääntymismuutokset voivat olla itselle epämieluisia, vaikka muut niihin eivät kiinnittäisikään huomiota. Yleisilme saattaa olla väsynyt ja ihon elinvoimaisuus on kadonnut. Useinkaan kasvojenkohotus ei ole ensimmäisenä hoitomuotona mielessä, koska se on operaationa kallis, ja melko radikaali, sekä vaatii pitkän toipumisajan.

Mesolankahoidolla saat mieluisen faceliftin itsellesi, ja toipuminenkin tapahtuu nopeasti. Tulokset ovat usein osittain jo heti nähtävillä. Lopullinen hoitotulos on nähtävillä 3-6 kuukauden kuluttua. Mesolankahoidon vaikutus kestää parhaimmillaan kaksi vuotta.

Mesolankojen vaikutus perustuu injektoitavien lankojen aiheuttamaan sulamisprosessiin. Tämän seurauksena iho alkaa muodostamaan uutta kollegeenia. Myös verenkierto lisääntyy hoidettavalla alueella, ja kudokset saavat enemmän happea ja ravinteita. Hoidosta ei yleensä jää selkeästi näkyviä merkkejä kasvoille. Hoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa ilmentyä lievää punotusta, jonka voi peittää meikillä. Mesolankahoitoja voidaan käyttää turvallisesti kasvojen ja kaulan myös muille ihoalueille.

Mesolangat on valmistettu turvallisesta polydioksanonista. Samaa materiaalia käytetään yleisesti kirurgisissa toimenpiteissä sulavana ompelulankana. Hoitoalue pintapuudutetaan puudutevoiteella, joten hoito on kivuton. Toimenpide tehdään mesolankakoulutuksen saaneen sairaanhoitajan tekemänä, aseptiset toimenpiteet huomioiden.