Homeopaatti

Homeopaatti

Sirpa Valtanen

Soita ja varaa aika

p. 040-580 7329

HOMEOPATIA

Homeopatia on turvallinen hoitomuoto ilman sivuvaikutuksia. Hoitomuotona se on kokonaisvaltainen, joka keskittyy luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen ja ylläpitämiseen. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia.

Homeopaattisen hoidon tarkoituksena on palauttaa elimistön tasapaino eli homeostaasi, joka sairaudessa on menetetty.

Homeopaattinen hoito vahvistaa elimistön omaa immuniteettiä.

Homeopaattisessa hoidossa käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkeaineita ja noudatetaan homeopaattisen lääketieteen perusteita.

Homeopaattiset lääkeaineet ovat rekisteröityjä lääkeaineita ja ne kuuluvat Suomessa lääkelaitoksen valvontaa.

Homeopaattisen hoidon keskeisin vaihe on potilaan kohtaaminen.

Potilaan oma kokemus voinnistaan ja vaivoistaan koetaan ensiarvoisen tärkeäksi tiedon lähteeksi, sillä jokainen oireilee omalla tavallaan. Kaikenlainen rutiininomaisuus on vierasta homeopatian periaatteelle, sillä potilaat ovat erilaisia ja lääkeaineen valinnan tulee aina perustua jokaisen potilaan yksilöllisiin oireisiin. Oireet sinällään eivät ole mikään sairaus, vaan kehon varoitusmerkki siitä, että kaikki ei ole hyvin.

Konstituutio, etiologia, lokalisaatio ja modaliteetit myös ovat huomioitava asioita lääkeaineen valinnassa.

Homeopaattinen hoito parantaa yleensä ns. akuutit taudit nopeasti oikein valitulla homeopaattisella lääkeaineella.

Kroonisissa tapauksissa paranemisnopeus riippuu pitkälti siitä kuinka kauan tauti on ollut päällä ja kuinka paljon sitä on aikaisemmin hoidettu erilaisin menetelmin.

 

Homeopatia on avuksi myös vanhemmille, jotka haluavat hoitaa lastensa akuutteja vaivoja kotona turvallisesti ilman sivuvaikutuksia. Sellaisiksi luetaan esim. nuhat ja vilustumiset, korvatulehdusten ensioireet, kuume, vatsavaivat yms.

Myös pikku haavereissa homeopatiasta on suuri apu.

Lapset reagoivat homeopaattiseen hoitoon yleensä hyvin.

 

OMA TIENI HOMEOPATIAN PARIIN

Olen tutustunut homeopatiaan ensimmäisen kerran 1970-luvun lopulla.

Kärsin pahasta käsi-ihottumasta. Muutamia vuosia sitä hoidettiin kortisonivoiteilla kunnes löysin homeopatian ja sen avulla paranin. Siitä alkoi kiinnostukseni ja syventyminen homeopatiaan.

1990-luvun alussa tulin äidiksi ja halusin hoitaa lapsiani mahdollisimman luonnonmukaisesti ja lääkkeettömästi. Aloin opiskella omatoimisesti homeopatiaa.

Myös perheemme eläimet …hevoset, koirat ja kissat on hoidettu homeopatialla ja tulokset ovat olleet hyviä.

Lopulta opiskelin homeopaatiksi Liisa Sulkakosken johdolla.

Laadukas koulutus ja yli 30v. käytännön kokemus homeopatiasta antavat hyvät edellytykset auttaa ihmisiä sekä eläimiä lempeämmän ja kehoa kuuntelevan hoidon pariin.