Avajaispuhe

Tervetuloa tutustumaan uuteen monitoimitilaan!

Nyt virallisena avajaispäivänä on varmasti hyvä kerrata millaisia askeleita kuluneen puolen vuoden matkalle on mahtunut. Kaiken aikaa visiona on ollut rakentaa viihtyisää ja joustavaa toimitilaa moneen eri tarpeeseen. Ja tietysti ihmisten jaksaminen ja hyvinvointi huomioiden, se kun on minun mielestäni tärkeintä maailmassa.

Hypätkäämme siis elokuuhun 2016. Silloin lähdin etsimään uutta paikaa Hyvän Mielen Hyvinvointikeskukselle. Kaupungin keskustasta löytyi kaksi mahdollista vuokrakohdetta. Kävin katsomassa ja valokuvaamassa molempia. Kiinteistövälittäjä Olli Lehti ehdotti toimistohotellin perustamista aiemmin vakuutusyhtiön käytössä olleeseen tilaan. Pyörittelin ajatusta ystäväni Kati-Hanna Heikkisen kanssa ja siitä tuntui irtoavan riittävästi ajatuksia ja hyvää tunnetta.

Vielä pari kuukautta meni pohdiskeluun ja olin jo jättämässä ajatuksen, kun sain vinkin tutustua Oulussa sijaitsevaan Luovaan laboratorioon. Netin selailu ja soitto heille kirkastivat suunnitelmat ja kohta olikin aika tavata omistaja.

Marraskuussa ehdotus tilan käytöstä oli esittelyvalmis ja ennakkomarkkinointi sai suostumuksen kiinteistön omistajalta. Siispä postaus LinkedIn:iin ja jännittämään mitä tapahtuu. Vastaanotto oli kannustavaa ja oma usko asian tärkeyteen kasvoi koko ajan.

Joulukuun puolessa välissä kirjoitettiin sopimukset ja niin kaatui ensimmäinen väliseinä. Remontille kävi niin kuin yleensä eli keittiön ovien vaihtaminen vaihtui koko keittiön uudistamiseen ja maalia lisäiltiin useampaankin seinään.

Tammikuussa saatiin sentään suurin osa laudanpätkistä ja remonttitarvikeista pois jaloista ja sisustustyö pääsi alkamaan.

Helmikuu hujahti hiihtoloman myötä tosi nopeasti, mutta kyllä asiat etenivät silloinkin. Hyvinvointikeskus muutti yläkertaan jo tammikuun lopussa ja muutti myös nimensä lyhyemmäksi eli Muutoskulmaksi. Helmikuun ensimmäisen päivän iltana maisteltiin jo herkullisia pirtelöitä uudessa tilassa.

Mattoa, verhoa, vessapaperitelinettä… monenmoista mietittävää on tullut vastaan. Suurenmoisena apuna on ollut sisustussuunnittelija Leila Leino, jonka kanssa olen saanut jakaa monta pohdintahetkeä.

Tuossa siis virallinen osuus.

 

Matkan aikana moni asia on sujahtanut kauniisti paikoilleen.

Tässä muutama esimerkki asioista, joista en olisi osannut edes uneksia ennakkoon:

-Otin yhteyttä Hanna Marjalaan kyselläkseni häneltä apua toimitilan vuokrausasioissa. Hän kertoi nähneensä Leila Leinon Turun messuilla ja siksipä osasin soittaa yhteiselle tutullemme ja niin alkoi tämä yhteistyö Leilan kanssa. Ja myös Hanna on nykyisin mukana Auringonsalossa omalla Voice Massage osaamisellaan.

-Pääsimme Leilan kanssa vilkaisemaan Kitzenin pöytälevyjä ja mietimme että keittiöön sopisi valkoinen sivupöytä, josta voi yksi kulma puuttuakin (keittiökoneiden johtoja varten). Seinää vasten oli kuvausta vastaava levy. Sen pituus oli 20cm vähemmän kuin ajateltiin, mutta se sopii keittiöön täydellisesti.

-Olin löytänyt netistä Martelan puupintaisen Drop baarijakkaran, mutta hinta ylitti suunnitelmat. Ajoimme Leilan kanssa myöhemmin Vantaalle Martelan varaston muuttomyyntiin ja siellä samaiset jakkarat odottivat meitä alle puoleen hintaan. Autoni oli jo lastattu täyteen ala-aulan sohvamoduleja, mutta onneksi Leilan mies sai haettua tuolit kyytiin oman työmatkansa ohessa.

-Kiitokset myös Anttilalle ja Kodin Terralle, jotka avustivat aloittavaa yrittäjää suurten hinnanpudotusten muodossa. Anttilasta ostin viime hetkellä 21 kpl lasisia annoskulhoja ja niille löytyi paikka yläkerran keittiöstä.

-Salonjokilaaksossa ja Salon Seudun Sanomissa 15.12.2016 julkaistut uutiset herättivät valaistussuunnittelija Taneli Mussaaren huomion. Hän soitti minulle ja kysyi onko valaistussuunnitelmiin jo tekijää. Ei onneksi ollut muuta kuin jätetty tarjouspyyntö tutuksi tulleeseen ADlux kauppaan. Pian selvisi että onneksi Taneli kuuluu kyseisen kaupan vahvuuteen. Nyt on valaistus paikoillaan!

-Monitoimitilan nimi oli pitkään TT22, mutta Kati-Hannan blogiteksti valottaa taustaa ja ideointivaihetta paremmin kuin tässä pystyn kuvaamaan, joten lukaisepa lisää auringonsalo.fi/blogi/

-Ron Broensin kanssa olin jutellut jo vuonna 2016 Teijotalon kesäkuisessa Innovation Campissä. Ajatuksena oli hankkia kestävät numerolaput avaimenperiksi, mutta kun pääsimme tutustumaan Eloquensen tekemiin tuotteisiin, niin ihastuimme heti mielenkiintoiseen uutuuteen eli ajatuksella valmistettuihin joulukoristeisiin. Nämä tyylikkäät, laadukkaat, hich tech tuotteet löydät nyt avajaisista. Ja tietysti teetimme niistä Special Edition -erän omalla logollamme. Niin, ne avaimenperät -niitä ehtii tilata myöhemminkin…

Ensi kerralla kirjoitan enemmän tavoitteista ja merkityksestä, joiden toivon Auringonsalon avulla täyttyvän. Nyt juhlitaan tätä hetkeä ja nostetaan maljaa yhteistyölle ja uusille mahdollisuuksille!

-Anu